Zašto trenirati ples?
  1. Svestran razvoj motoričkih sposobnosti: koordinativnih sposobnosti (osećaj za ritam, orjentacija u prostoru, sinhronizacija pokreta, ravnoteža, brzina učenja novih motoričkih zadataka, agilnost i drugo), zatim razvoj fleksibilnosti, izdržljivosti, snage, eksplozivnosti...
  2. Vaspitna, obrazovna i estetska funkcija: uz druženje sa vršnjacima deca uče kako da funkcionišu u grupi i poštuju autoritet, što je veoma značajno za njihov socijalni razvoj. Pored toga, učestvuju na različitim takmičenjima, sportskim i kulturnim manifestacijama, što, osim zabave, dovodi i do razvoja zrelosti, odgovornosti, sticanja samopouzdanja i prevazilaženja treme u najranijem uzrastu.
  3. Poboljšanje zdravstvenog statusa: jačanje muskulature, pravilan razvoj sistema za kretanje (zglobovi, mišići), pravilno držanje tela, prevencija nastanka telesnih deformiteta karakterističnih za mlađi školski uzrast i period puberteta, kao i sticanje pozitivne navike za redovno bavljenje fizičkim aktivnostima.
Zašto trenirati u DF?

Zato što je najbolji!

Sa koliko godina je najbolje početi sa treninzima?

Ovaj odgovor je individualan. Ne postoji oštro definisana donja granica, jer sve zavisi od stepena socijalizacije deteta koje treba da počne da ide na treninge. Uzrast koji preporučujemo je od 4-5 godina.

Na kojim lokacijama imate treninge?

Plesni klub Dance Factory održava treninge na više lokacija u Beogradu i Novom Sadu. Kontaktirajte nas na 063/1155-751 za više informacija.

Da li dete mora da ide na takmičenje?

Naši članovi ne moraju da idu na takmičenja, ali su ona poželjna iz psihosocijalnih razloga. Dete uči šta je tim, fer-plej, stiče samostalnost i prevazilazi strah od javnog nastupa, čime se trema savladava u najranijem uzrastu.Takođe, na takmičenju upoznajemo mnogo novih prijatelja iz zemlje ili inostranstva. Naši plesači mogu biti u rekreativnom, takmičarskom i profesionalnom statusu, u zavisnosti od stepena posvećenosti plesu.

Zašto trening traje sat i po?

Za decu školskog uzrasta prema našem planu i programu održavaju se treninzi u trajanju od 90 minuta, kako bi trener sa decom mogao da prođe sve neophodne faze časa - zagrevanje i pripremu za rad, rad na plesnoj tehnici i primenu stečenih znanja u plesnim sekvencama odnosno koreografijama. Čas je tako sadržajan i dinamičan, a deca mogu da savladaju i zahtevnije plesne elemente na bezbedan i pravilan način.

Za decu predškolskog uzrasta čas traje 60 minuta, jer je to optimalno trajanje časa za taj uzrast.

Kakva oprema je potrebna za treniranje?

Plesačima preporučujemo da treniraju u garderobi koja dozvoljava slobodan pokret. Od obuće je dovoljno da imaju pamučne čarape. Na trening treba poneti flašicu sa vodom, devojčice treba da budu sa vezanom kosom.

Da li imate više različitih grupa i kako da izaberem pravu?

Grupe se formiraju na osnovu uzrasta i nivoa znanja. Sve naše grupe rade po unapred utvrđenom planu i programu rada, a nove članove raspoređujemo tako da mogu na najbolji način da steknu i nadograde svoje plesno znanje.

Da li ima prilike za dodatni rad pored redovnih treninga?

Pored redovnih treninga za članove koji žele dodatno da rade na svojoj plesnoj tehnici postoje i dodatne mogućnosti o kojima se možete informisati kod svog trenera. Uvek smo tu da podržimo plesače koji žele da treniraju više.

Šta je PRO tim?

Pojedini plesači mogu biti izabrani za DF PRO tim (deca, juniori, seniori). Svake godine organizujemo audiciju za članove plesnog kluba koji žele da se profesionalno bave plesom, i biramo najbolje koji dobijaju šansu da budu deo PRO tima. Pripadnost PRO timu podrazumeva izuzetno ozbiljan pristup, puno rada i odricanja, kao i posedovanje određenih predispozicija.