Posle upravo održanog Svetskog prvenstva u Mikolajkiju (IDO World Ballet, Jazz and Modern Championships 2015) deca iz Srbije vratila su se kao pobednici, iako u najjačoj konkurenciji do sada.

Preko 5 hiljada plesača iz celog sveta se borilo da osvoji neku od titula u uzrastu dece, juniora i seniora. Iako ne toliko brojna reprezentacija Srbije osvojila je 6 zlatnih, 3 srebrne i 4 bronzane medalje, a tim rezultatom i drugo mesto po broju medalja od 29 nacija koje su se takmičile na Svetskom takmičenju. Najtrofejnij klub reprezentacije, i najzaslužniji za ovaj uspeh, plesni klub Dance Factory osvojio je 5 zlatnih 2 srebrne i 2 bronzane medalje i tako se već treći put u državu vratio sa najboljim takmičarskim rezultatima.

“Ove godine napravili smo neverovatan rezultat. U svakoj kategoriji u kojoj smo se takmičili osvojena je medalja. Htela bih da se zahvalim svima koji su na bilo koji način pomogli reprezentaciji Srbije, a posebno timu koreografa (Nataša Gvozdenović, Staša Stanković, Nataša Stanković). Čestitam svoj deci koja su se plesala najbolje što su mogla. Idemo dalje, spremni smo za nove plesne izazove”, bila je kratka Staša Stanković, predstavnik plesnog kluba Dance Factory.